top of page
  • info8425872

Κέντρο ευεξίας "TSCHUGGEN BERGOASE" από τον αρχιτέκτονα Mario Botta.

To ξενοδοχείο Tschuggen Bergoase βρίσκεται στην όμορφη και γαλήνια περιοχή της Arosa της Ελβετίας και ολοκληρώθηκε το 2006. Στα 5000 τ.μ., ο αρχιτέκτονας Mario Botta δημιούργησε έναν παράδεισο για όλες τις αισθήσεις, ένα μέρος ευεξίας και εσωτερικής γαλήνης.

Είναι ένα υπέροχο αρχιτεκτονικό έργο που συνδέεται αβίαστα με το περιβάλλον , μέρος της έμπνευσης προήλθε από την εξαιρετική γεωγραφική διαμόρφωση του Arosa και την ιδέα μιας φυσικής λεκάνης που περιβάλλεται από βουνά. Το μεγαλύτερο μέρος της δομής του κτιρίου εξαφανίζεται στη γη, όπου αναδύονται μόνο τα «δέντρα του φωτός», σηματοδοτώντας τον ψυχαγωγικό και συλλογικό χαρακτήρα της κατασκευής. Αυτά τα «δέντρα του φωτός» είναι αφηρημένες γεωμετρικές φυτικές παρουσίες σχεδιασμένες ως επί το πλείστον για να προκαλέσουν την περιέργεια του επισκέπτη και τη νύχτα να γίνουν σημάδια της εσωτερικής ζωής του θέρετρου που, μέσω του τεχνητού φωτισμού, αποκτά μια μαγική ατμόσφαιρα. Η ενσωμάτωση αυτών των κατασκευών εγγυάται επίσης φυσικό φωτισμό καθώς και εξαιρετική θέα προς το τοπίο.


Ο εσωτερικός χώρος χωρίζεται σε τέσσερα επίπεδα και η εξωτερική σάουνα και το σολάριουμ είναι προσβάσιμα απευθείας από τις πισίνες και βρίσκονται σε μια ελκυστική βεράντα, βυθισμένη στη φύση. Από το κοντινό υπάρχον ξενοδοχείο, το νέο κτίριο είναι προσβάσιμο μέσω ενός γυάλινου διαδρόμου και ένας μεγάλος τοίχος από φυσική πέτρα βοηθά στην επίλυση της σχέσης μεταξύ των δύο κατασκευών. Στο τέλος, ο απλός συνδυασμός υλικών, συμπεριλαμβανομένου του καναδικού σφενδάμνου και του λευκού γρανίτη, με ένα χαλαρό σχέδιο και διάταξη, επιτρέπει την άνετη ατμόσφαιρα που προσφέρει αυτός ο χώρος που αντικατοπτρίζει περαιτέρω τη φύση του του τοπίου.


Πηγή εικόνας και άρθρου: http://www.arch2o.com/




bottom of page