top of page
  • info8425872

KUMOAN:Ατενίζοντας τα Ιμαλάια από ένα ξενοδοχείο φτιαγμένο με μπαμπού και γυαλί.

Το αρχιτεκτονικό γραφείο Zowa Architects με έδρα τη Σρι Λάνκα, χρησιμοποίησε μπαμπού για να καλύψει τα γυάλινα τείχη αυτού του boutique ξενοδοχείου στο Uttarakhand της Ινδίας, το οποίο προσφέρει εκπληκτική θέα στα Ιμαλάια. Το ξενοδοχείο βρίσκεται στο χωριό Kasar Devi, παίρνοντας το όνομά του από τη γύρω περιοχή Kumaon, η οποία είναι γνωστή για το υπέροχο τοπίο από βουνά, δάση και κοιλάδες. Το Kumoan βρίσκεται 1600 μέτρα πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας, στην κορυφογραμμή του βουνού Nanda Devi και είναι προσβάσιμο μέσω ενός απότομου μονοπατιού που ξεκινά από τον κεντρικό δρόμο.


Το κεντρικό κτήριο του ξενοδοχείου είναι κτισμένο στο υψηλότερο σημείο και καλύπτεται εν μέρει από μπαμπού. Το ανώτερο επίπεδο του, το οποίο φιλοξενεί την τραπεζαρία, έχει τοποθετηθεί σε ορθή γωνία ως προς το χαμηλότερο επίπεδο και έχοντας γυαλί σε τρεις πλευρές προσφέρει μια ονειρεμένη θέα των Ιμαλαΐων. Ένα σαλόνι, βιβλιοθήκη και διάφορες διοικητικές εγκαταστάσεις βρίσκονται στο επίπεδο του εδάφους. Η οροφή του σαλονιού μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί ως χώρος για υπαίθρια τραπεζαρία και γιόγκα.


«Προσπαθήσαμε να αναδείξουμε το εκπληκτικό φυσικό τοπίο και να επικεντρωθούμε στη θέα, ενώ παράλληλα θέλαμε να τιμήσουμε τα τοπικά υλικά, την παράδοση και τον πολιτισμό της περιοχής», δήλωσε το γραφείο Zowa Architects.


Οι 10 σουίτες του ξενοδοχείου έχουν τοποθετηθεί σε ζεύγη, σχηματίζοντας αυτό που οι αρχιτέκτονες ονομάζουν ως μια σειρά από "σαλέ". Με τον τρόπο που έχει γίνει η κατασκευή και με την επένδυση από μπαμπού που χρησιμοποίησαν οι αρχιτέκτονες το κτίριο δεν επηρεάζει οπτικά το φυσικό περιβάλλον έχοντας ενσωματωθεί άψογα σε αυτό. Όταν σχεδιάστηκαν οι εσωτερικοί χώροι του ξενοδοχείου, οι αρχιτέκτονες ήθελαν κάθε χώρος να δίνει μια αίσθηση «ρουστίκ απλότητας».

Το τοπικό Pinewood χρησιμοποιήθηκε εκτενώς, από το δάπεδο μέχρι τις πόρτες και τα παράθυρα. Ακόμη και τα έπιπλα σχεδιάστηκαν και κατασκευάστηκαν επί τόπου. Οι ντόπιοι τεχνίτες χρησιμοποιήθηκαν για την κατασκευή αξεσουάρ από χαλκό και της πέτρας για τα σαλέ. Η Almora έχει μια εξαιρετική παράδοση ύφανσης και όλα τα μάλλινα υφάσματα για κλινοσκεπάσματα και έπιπλα σχεδιάστηκαν και κατασκευάστηκαν κατά παραγγελία τοπικά. Το συνολικό φινίρισμα είναι ρουστίκ απλότητας, αναδεικνύοντας τα τοπικά υλικά.


Συνολικά, η προσπάθειά τους ήταν να αναδείξουν το εκπληκτικό φυσικό τοπίο και να επικεντρωθούν στη θέα προς στο βουνό, εκτιμώντας παράλληλα τα τοπικά υλικά, την παράδοση και τον πολιτισμό.






Πηγή :

Πηγή εικόνων :

bottom of page