top of page
  • info8425872

Γιατί να επιλέξετε το project management στην κατασκευή της κατοικίας σας;

Ένα από τα τελευταία μας έργα, αποτελεί η ανέγερση μιας διώροφης μονοκατοικίας, στην περιοχή της Αγίας Παρασκευής, Αττική.

Ο αρχιτεκτονικός σχεδιασμός καθοδηγήθηκε από την επιδίωξη να δημιουργηθεί μια σύγχρονη κατοικία που ενσωματώνεται αρμονικά στον οικιστικό της περίγυρο. Περιλαμβάνει υπαίθριους και ημιυπαίθριους χώρους, καθώς και προσεκτικά σχεδιασμένους εσωτερικούς χώρους που προσαρμόζονται στις ανάγκες των ιδιοκτητών, την λειτουργικότητα αλλά και την άνεση.


Κατόπιν της ολοκλήρωσης του σχεδιασμού και των μελετών για την έκδοση της οικοδομικής αδείας, συνεχίσαμε με την Μελέτη Εφαρμογής. Όπως έχουμε τονίσει και σε προηγούμενα άρθρα μας, η Μελέτη Εφαρμογής είναι άκρως σημαντική για τις κατασκευές ενώ επιπλέον αποτελεί ένα πολύτιμο μέσο για την μέγιστη προσέγγιση του ακριβή προϋπολογισμού και την διαμόρφωση-διαχείριση του επενδυτικού οικονομικού πλάνου.

Έπειτα προχωρήσαμε στο Project Management της κατασκευής του έργου.


Τι είναι όμως το Project Management;

Το project management αφορά επενδυτές οι οποίοι θέλουν να έχουν άμεση εμπλοκή με το έργο έχοντας ενεργό ρόλο στην διαλογή των συνεργείων καθώς και την διαχείριση των πληρωμών τους. Με λίγα λόγια οι ενέργειες στις οποίες συμμετέχει ο επενδυτής είναι οι εξής:


a) Επιλογή συνεργείων σε συνεργασία με τον υπεύθυνο διαχείρισης έργου (project manager)

b) Πληρωμή προμηθευτών και συνεργείων χωρίς μεσολαβητή

c) Καθορισμός πορείας εργασιών βάσει τρέχουσας χρηματοροής και επενδυτικής ικανότητας


Στη Morphό αναλαμβάνουμε:


a) την εύρεση συνεργείων για την υλοποίηση των εργασιών του έργου

b) τις απαραίτητες προμετρήσεις - επιμετρήσεις υλικών και εργασιών 

c) τις πιστοποιήσεις εργολαβικών εργασιών

d) την σύνταξη χρονοδιαγράμματος του έργου

e) την σύνταξη προϋπολογισμού έργου του έργου

f) τις απαραίτητες επιβλέψεις εργασιών καθώς και την μέριμνα τήρησης πρωτοκόλλων και μέτρων ασφαλείας


Ο επενδυτής ενημερώνεται από τον εκάστοτε υπεύθυνο του έργου του (project manager) με αναλυτικό εβδομαδιαίο report εργασιών και πορείας έργου, γίνονται συγκριτικοί πίνακες όπου υπάρχει ανάγκη ώστε να διευκολυνθεί και να οδηγηθεί στην επωφελέστερη απόφαση, δημιουργούνται τα κατάλληλα συμφωνητικά μεταξύ των συνεργείων και εργολάβων και υπάρχει άμεση καθοδήγηση και επικοινωνία με όλους τους μηχανικούς.


Στην MORPHÓ στόχος μας να ολοκληρωθεί επιτυχώς ένα έργο και να ικανοποιηθούν οι απαιτήσεις και οι προσδοκίες όλων των όλων των συμμετεχόντων. Τα έργα που αφορούν ιδιωτικές κατοικίες αποτελούν μια πολύ ιδιαίτερη κατηγορία για εμάς καθώς είναι πολύ πολύτιμο να γνωρίζουμε ότι έχουμε αποτελέσει μέρος και έχουμε συνδράμει στο να αποκτήσετε το σπίτι που ονειρεύεστε.


Εάν σας ενδιαφέρει το Project Management για την κατασκευή της κατοικίας σας και θέλετε να μάθετε περισσότερα, καλέστε μας Δευτέρα με Παρασκευή, 09:00-17:00, στο 2114115077 και οι υπεύθυνοι επικοινωνίας μας θα χαρούν να σας εξυπηρετήσουν.



bottom of page