top of page
  • info8425872

Οι διακοπές στην Ελλάδα είναι "εμπειρία ζωής".

Με τίτλο «Greece, Chosen By The Gods» κυκλοφόρησε το 1991 η πρώτη καμπάνια που σχεδίασε ο ΕΟΤ (Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού) και αποτέλεσε την εναρκτήρια τοποθέτηση της μεγάλης εκστρατείας προβολής της χώρας που μέχρι και σήμερα προωθείται σε όλες τις αγορές κάτω από την ίδια αιγίδα.


Ο ΕΟΤ μέσα από τις καμπάνιες που σχεδιάζει κάθε χρόνο για τη προβολή της χώρας μας, φροντίζει να αναδεικνύει τις τουριστικές τάσεις της κάθε περιόδου καθώς και την αλληλεπίδραση με τις παγκόσμιες κοινωνικοοικονομικές συνθήκες.


Η καμπάνια που προωθήθηκε από τον ΕΟΤ το 2023, με τίτλο « Greece. A life-changing experience», αποσκοπούσε στην παρότρυνση του διεθνούς κοινού να επισκεφθεί την Ελλάδα για μια ανεπανάληπτη εμπειρία ζωής. Μέσα από την καμπάνια, στόχος ήταν να αναδειχθεί ο ρόλος του ανθρώπινου παράγοντα -των λεγόμενων ντόπιων- στην εμπειρία του ταξιδιώτη, φυσικά οι κρυμμένες ομορφιές των γραφικών περιοχών μας, οι παραδόσεις, η ιστορικότητα και πώς όλα αυτά μαζί δημιουργούν κάτι μοναδικό και αξιοσημείωτο που μπορεί να χαρακτηριστεί ‘’εμπειρία ζωής’’.


Στο 55 δευτερολέπτων βίντεο της καμπάνιας οι θεατές παρακολουθούν αυθεντικές και απλές μα παράλληλα πολύ μοναδικές σκηνές από τις λεγόμενες διακοπές στην Ελλάδα, μέσα από τις οποίες αναδεικνύεται η αμεσότητα, η αλληλεπίδραση, η πραγματική ένταξη που μπορεί να επιτύχει ο επισκέπτης όταν επιλέγει την Ελλάδα ως προορισμό. Χαρακτηριστική ήταν η ατάκα μάλιστα που ειπώθηκε στο βίντεο ‘’Ξέρετε αλήθεια ποια είναι η γεύση της ντομάτας όταν την πλένεις στο νερό της θάλασσας;’’

Η πρωταγωνίστρια του βίντεο, χιουμοριστικά ακόμη αναφέρει, «Οι διακοπές στην Ελλάδα δεν είναι και εύκολη υπόθεση… Σκαλιά να ανεβείς, άμμο να περπατήσεις, κόκορες να σε ξυπνούν, ήλιος καυτός, δρόμοι χωμάτινοι, χωριά στο πουθενά, γεύσεις ασυνήθιστες.» Αυτές οι “δυσκολίες” συνθέτουν μια ξεχωριστή εμπειρία για τον ταξιδιώτη που δεν μπορεί παρά να αποχωρήσει από την Ελλάδα γεμάτος από όμορφες αναμνήσεις !


Σε συνέχεια της καμπάνιας, πολλοί ξενοδόχοι πήραν το έναυσμα και αποφάσισαν να επενδύσουν στο κομμάτι «εμπειρία ζωής» και επαναξιολόγησαν τον τρόπο λειτουργίας των καταλυμάτων τους, δίνοντας μεγαλύτερη έμφαση στο πώς μπορούν όντως  να συντελέσουν και να προσδώσουν νόημα στην διαμονή των επισκεπτών. Αλληλεπίδραση με την τοπική κοινωνία, ελληνική γαστρονομία, υπαίθριες ομαδικές δραστηριότητες, Interior Design που ενισχύει το πλαίσιο της εμπειρίας….επαναπροσδιορισμός εφ’ όλης της ύλης, αναβάθμιση!

Οι επισκέπτες έχουν δείξει πως πλέον δεν αρκούνται στην παροχή ενός απλού δωματίου και για τον λόγο αυτόν απαιτείται πλέον  ολιστική προσέγγιση από την πλευρά των ξενοδόχων ώστε να προσφέρουν την επιζητούμενη αυθεντικότητα, την σύνδεση αλλά παράλληλα την άνεση και την αισθητική!


Με συντονισμένη και συνολική προσπάθεια το 2024, προσδοκούμε πως η Ελλάδα θα συνεχίσει να διακρίνεται ως κορυφαία επιλογή για τους λάτρεις του ταξιδιού, ενισχύοντας τη φήμη της ως φαινόμενο παγκόσμιου τουριστικού προορισμού!


Δείτε την καμπάνια του ΕΟΤ.



bottom of page