top of page
  • info8425872

Ο ΟΡΟΣ «GLAMPING» ΚΑΙ ΟΙ ΚΟΡΥΦΑΙΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Η λέξη «glamping» προέρχεται από την ένωση της έννοιας Glamorous Camping, μια μορφή κάμπινγκ δηλαδή που περιλαμβάνει διαμονή και εγκαταστάσεις πιο πολυτελείς από αυτές που συνήθως συνδέονται με το παραδοσιακό κάμπινγκ. Είναι εκεί όπου η εκπληκτική φύση συναντά τη σύγχρονη πολυτέλεια. Είναι ένας τρόπος για εξερεύνηση εντελώς μοναδικών τοπίων - χωρίς να χρειάζεται να θυσιαστούν ανθρώπινες ανέσεις.

Το Glamping αφορά την «εμπειρία». Πρόκειται για ένα ταξίδι σε έναν διαφορετικό κόσμο, σε άμεση επαφή με την φύση μακριά από το καθημερινό άγχος σας. Αφορά την επιστροφή στη φύση χωρίς την επιστροφή σε παλαιότερες συνήθειες. Όχι, το Glamping είναι σίγουρα πολυτελές κάμπινγκ.

Ο όρος Glamping περιλαμβάνει οποιοδήποτε είδος ταξιδιωτικών καταλυμάτων που θεωρούνται μοναδικά ή ασυνήθιστα, όπως για παράδειγμα θόλοι, δεντρόσπιτα ή τροχόσπιτα.


Γενικά, το Glamping να ορίζετε ως εξής:


· Η δομή του είναι ελεύθερη και αυτόνομη. (Θεωρητικά, θα μπορούσε να αποσυναρμολογηθεί και να μετακινηθεί αρκετά εύκολα, σε αντίθεση με τα παραδοσιακά τούβλα όπως σε ένα ξενοδοχείο).

· Η πρόσβαση γίνεται απευθείας από την υπέροχη ύπαιθρο.

· Οι ανθρώπινες ανέσεις αποτελούν βασικό χαρακτηριστικό (π.χ. κρεβάτι, ζεστό νερό και ακόμη και ηλεκτρική ενέργεια)


Ουσιαστικά η ίδια η έννοια του Glamping εξηγεί πως υπάρχει ένας τύπος καταλύματος για όλους. Από κτιστούς οικολογικούς θόλους, μέχρι και τις παραδοσιακές δομές Αμερικάνων ιθαγενών tipi, αλλά και μία μεγάλη γκάμα από υφασμάτινες καμπίνες και τροχόσπιτα.

Κάθε τόσο, το να ξοδεύουμε χρόνο στη φύση και να αποσυνδεόμαστε από τον υπερσυνδεδεμένο κόσμο μας είναι αναγκαιότητα. Το glamping μπορεί να μην είναι μια καθιερωμένη τάση στην Ελλάδα ακόμα, υπάρχουν όμως μερικές εγκαταστάσεις όπου αξίζουν μια δοκιμή.


Surf Club Keros, Λήμνος

Η Λήμνος μπορεί να υπερηφανεύεται για παρθένες παραλίες, απίστευτη φύση και χαλαρή ατμόσφαιρα. Επιπλέον, φιλοξενεί το Surf Club Keros, ένα θέρετρο ιστιοσανίδας και σέρφινγκ με μια ποικιλία επιλογών διαμονής ιδανικές για όσους δεν μπορούν να αποχωριστούν τις ανέσεις, όπως λαμπερές σκηνές, πολυτελή στούντιο με κλιματισμό και ιδιωτικό μπάνιο.




Club Agia Anna, Εύβοια

Ιδανικό για οικογένειες και μεγάλες ή μικρές παρέες, το Club Agia Anna βρίσκεται στη βορειοανατολική ακτή του νησιού της Εύβοιας, κοντά στο ομώνυμο χωριό. Ο χώρος για κάμπινγκ, που βρίσκεται δίπλα στην παραλία, περιλαμβάνει μια σειρά καταλυμάτων, συμπεριλαμβανομένων πολυτελών yurts με μασίφ δάπεδο και μοντέρνα έπιπλα.

Akti Oneirou, Χαλκιδική

Βρίσκεται στη χερσόνησο της Σιθωνίας στη Χαλκιδική, κοντά στον κόλπο της Βουρβουρούς. Το πολυτελές κάμπινγκ Akti Oneirou βρίσκεται σε ένα φυσικό περιβάλλον με ιδιωτική παραλία. Το Akti Oneirou περιλαμβάνει μια σειρά από μπανγκαλόου, τροχόσπιτα και μικρά ξύλινα σπίτια. Περιλαμβάνει επίσης beach bar και εστιατόριο.


ΠΗΓΕΣ ΕΙΚΟΝΩΝ: https://goglamping.net/what-is-glamping

bottom of page