top of page
  • info8425872

Aphelhotel: Ένα boutique ξενοδοχείο στο Saltaus της Ιταλίας.

Στη νότια περιοχή Saltaus της Ιταλίας, το Noa * (δίκτυο αρχιτεκτονικής) παρουσιάζει το νέο έργο του, σχεδιασμένο με γνώμονα το σχεδιασμό Apfelhotel, για μια νέα γενιά ιδιοκτητών που παραμένει πιστή στις παραδοσιακές τους ρίζες.


Η τοποθεσία στο Torgglerhof βρίσκεται στην περιοχή κοιλάδας, με πολιτιστικές ρίζες που εκτείνονται βαθιά στην καλλιέργεια των μήλων. Mε την πάροδο του χρόνου, είχε γίνει προορισμός για τους επισκέπτες που επιθυμούν να απολαύσουν τη γραφική θέα. Εδώ χτίστηκε το Apfelhotel και έκτοτε έχει γίνει ένα boutique ξενοδοχείο. Το έργο στεγάζει ένα εστιατόριο, ένα ξενοδοχείο και ένα κέντρο ευεξίας που κόβει γλυπτά το υπόγειο στο τοπίο.

Ως κεντρικό σημείο εστίασης του Apfelhotel, η ομάδα στο noa σχεδιάζει ένα κέντρο ευεξίας που θυμίζει έναν καταπράσινο, σύγχρονο κήπο. Εκφρασμένη με κοίλη αφαίρεση από τη γη, αυτή η «πράσινη καρδιά» ενσωματώνεται ομαλά και πλήρως στο τοπίο. στεγάζει δεκαοκτώ νέες σουίτες, επιμελημένες προσεκτικά με μια σχεδιαστική γλώσσα που γιορτάζει το αγροτικό, ορεινό περιβάλλον. H ομάδα σχεδιασμού δίνει έμφαση στη διατήρηση της τυπολογίας της αγροικίας, διατηρώντας την κλίμακα και την παραδοσιακή διακόσμηση.


Το noa σχεδιάζει την πρόσφατα ανοιχτή εγκατάσταση ευεξίας - το επίκεντρο του Apfelhotel - ώστε να συνδυάζεται σε μια φυσική πράσινη πλαγιά, έτσι ώστε το κτίριο να μην μπορεί να δει κανείς. Η είσοδος στο νέο σπα είναι χτισμένη με καμπύλο,

ημι-εκτεθειμένο κέλυφος από μπετόν που μπαίνει στο τοπίο και διακόπτεται με μια διακοσμητική πόρτα από ξύλο αντίκες. Εδώ, κατά μήκος της διεπαφής μεταξύ της επιφάνειας και της υποεπιφάνειας, η ομάδα στο noa επιδιώκει να εισαγάγει μια ατμόσφαιρα υπογείου βύθισης. Η νότια πλευρά του χώρου ευεξίας, από την άλλη πλευρά, ανοίγει προς τα έξω με μια πρόσοψη από γυαλί και ατσάλι.








ΠΗΓΗ :




ΠΗΓΗ ΕΙΚΟΝΩΝ :





bottom of page