top of page
  • info8425872

«Peloponnese: Greece beyond time»,η νέα τουριστική καμπάνια της Περιφέρειας Πελοποννήσου για το 2022

Έγινε ενημέρωση: 14 Ιουν 2022

Σε πρώτο πλάνο για ακόμα μία χρονιά η Πελοπόννησος, η οποία από την περσινή καμπάνια της Περιφέρειας ‘’Greece beyond the obvious’’, προβάλει πιο στοχευμένα και μεθοδικά το τουριστικό της προϊόν σε αγορές εντός αλλά κυρίως εκτός Ελλάδος.

Η Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Πελοποννήσου, Άννα Καλογεροπούλου, δήλωσε για την τρέχουσα καμπάνια: «Θέλουμε να δείξουμε τη διαχρονικότητα του προορισμού, και πως μπορεί το παρελθόν μαζί με το παρόν να συνυπάρχει αρμονικά», εξηγώντας πως αυτό που προσφέρει η Πελοπόννησος ως ο προορισμός σε σχέση με άλλους, πιο τουριστικούς και πιο προβεβλημένους, είναι η αυθεντικότητα, ο παραδοσιακός χαρακτήρας και τα βιώσιμα χαρακτηριστικά.


Η Πελοπόννησος προσελκύει κάθε χρόνο αναρίθμητους τουρίστες τόσο από την Ελλάδα όσο και από το εξωτερικό, με κοινό σκοπό την εξερεύνηση αυτού του τόπου, που αντιπροσωπεύει επάξια όλες τις νέες τάσεις της ταξιδιωτικής εμπειρίας, πάντα με αισθητή την παρουσία της πολιτισμικής κληρονομιάς και της φιλοξενίας.

Ο ταξιδιώτης πλέον δεν περιορίζεται στις κλασικές έννοιες καταναλωτισμού που ‘’συνοδεύουν’’ το πακέτο των διακοπών αλλά επιδιώκει την βιωματική εμπειρία, επιλέγοντας δραστηριότητες οι οποίες αντικατοπτρίζουν τα ενδιαφέροντά και τα χόμπι του.


Στην Πελοπόννησο συναντάμε πλούσιο υπόβαθρο ιστορικότητας και πολιτισμού. Ο επισκέπτης μπορεί να επισκεφτεί το αρχαίο οικισμό Παυλοπέτρι που βρίσκεται βυθισμένος στην Ελαφόνησο, το αρχαίο θέατρο της Επιδαύρου, την αρχαία Κόρινθο, την Αρχαία Ολυμπία, το λίκνο των Ολυμπιακών Αγώνων, τη Νεάπολη που στη θέση της βρισκόταν η αρχαία πόλη Βοίες κ.α


Με τον Αγροτουρισμό ενεργό σύμβουλο στο τουριστικό προϊόν της Πελοποννήσου, ο επισκέπτης μπορεί ακόμη να συμμετέχει σε αγροτικές δραστηριότητες όπως το μάζεμα των ελιών, την τοπική ποτοποιία, την φροντίδα των ζώων ακόμη και την μελισσοκομία.

Επίσης, καθώς η απήχηση του αθλητικού τουρισμού αυξάνεται χρόνο με τον χρόνο, οι λάτρεις των σπορ έχουν επιλογές όπως αναρρίχηση στα Βάτικα Λακωνίας με διαδρομές ανάμεσα στους κάθετους βράχους που ορθώνονται μέχρι τον Κάβο Μαλέα, ενώ τα κρυστάλλινα νερά των κόλπων του Πορτοχελίου και της ευρύτερης περιοχής προσφέρονται για υποβρύχιες εξερευνήσεις – καταδύσεις και watersports . Στα μονοπάτια του Ταϋγέτου, ένας πεζοπόρος μπορεί να δει τη γεωλογική ιστορία 200 εκατομμυρίων ετών ενώ αξίζει ακόμη να αναφέρουμε πως η υψηλότερη κορυφή του βουνού είναι ένας συμπαγής ασβεστόλιθος που σχηματίζει μια σχεδόν τέλεια πυραμίδα και που θεωρείται ιερό μέρος από την αρχαιότητα.


Σημαντικά έργα που ευνοούν την αναβάθμιση της Πελοποννήσου είναι το οδικό έργο Πάτρα-Πύργος, που αναμένεται να παραδοθεί σύντομα αλλά και επερχόμενα έργα όπως το έργο ‘’Καλαμάτα-Πύλος-Μεθώνη’’ και το μεσαίο τμήμα του ΒΟΑΚ Χερσόνησος-Νεάπολη.


Σκοπός του Αναπτυξιακού Νόμου 4887/2022 είναι η προώθηση της οικονομικής ανάπτυξης, η ενίσχυση των τουριστικών επενδύσεων και η βελτίωση της ανταγωνιστικότητας σε τομείς υψηλής προστιθέμενης αξίας.


Συγκεκριμένα, για τα τουριστικά καταλύματα ο Αναπτυξιακός Νόμος αφορά :

- Ίδρυση ή επέκταση ξενοδοχείων τουλάχιστον 4* και άνω.

- Εκσυγχρονισμός ξενοδοχειακών μονάδων που ανήκουν ή αναβαθμίζονται σε κατηγορία τουλάχιστον 3* αστέρων.

- Eκσυγχρονισμό κύριων και μη τουριστικών καταλυμάτων, εφόσον ανήκουν ή αναβαθμίζονται σε κατηγορία ξενοδοχείων 3* και άνω,

- Ίδρυση και εκσυγχρονισμό μη κύριων τουριστικών καταλυμάτων υπό προϋποθέσεις (ξενώνες φιλοξενίας, υλοποίηση εντός παραδοσιακών οικισμών σε συγκεκριμένες περιοχές, κατάταξη 5 κλειδιών, δυναμικότητα τουλάχιστον 20 δωματίων

- Ίδρυση, επέκταση και εκσυγχρονισμός camping και glamping που ανήκουν ή αναβαθμίζονται σε κατηγορία τουλάχιστον 3* αστέρων.


Οι μελέτες που πρέπει να περιλαμβάνει ο φάκελος του Αναπτυξιακού είναι:

-Τοπογραφικό

-Αρχιτεκτονικά σχέδια

-Διάγραμμα δόμησης

-Τεχνική έκθεση μηχανικών, που περιγράφει την πρόταση

-Προϋπολογισμό έργου

-Τεχνική περιγραφή του προϋπολογισμού


Η Morphό τα τελευταία χρόνια έχει εκπονήσει περισσότερες από 20 τεχνικές μελέτες που απαιτούνται για την κατάθεση επενδυτικού σχεδίου στον αναπτυξιακό νόμο 4399/16 με συνολικό προϋπολογισμό πάνω από 50.000.000,00 ευρώ με ποσοστό επιτυχίας 100%.

bottom of page