top of page
  • info8425872

Ξενοδοχείο ‘’shiroiya’’. Ο Sou Fujimoto χτίζει μια πράσινη πλαγιά στο κέντρο της πόλης

Το ξενοδοχείο ‘’shiroiya’’, έναν νέο προορισμό τέχνης και γαστρονομίας στην ιαπωνική πόλη maebashi. Η αρχιτεκτονική και η εσωτερική διακόσμηση του έργου πραγματοποιήθηκαν από τον διάσημο αρχιτέκτονα sou fujimoto.

Η πόλη, που κάποτε άκμασε στη βιομηχανία μεταξιού, βρίσκεται επί του παρόντος σε μια περίοδο αναζωογόνησης, με το Shiroiya Hotel να θεωρείται ως «σαλόνι» για τους ντόπιους και τους ταξιδιώτες να χαλαρώσουν, να δειπνήσουν και να απολαύσουν την τέχνη.


Το ξενοδοχείο αποτελείται από δύο κύρια μέρη, τον «πύργο κληρονομιάς», ένα ανακαινισμένο κτήριο που χρονολογείται από τη δεκαετία του 1970 και τον «πράσινο πύργο», ένα νέο κτήριο που η μορφή του μοιάζει με καταπράσινους λόφους, το ξενοδοχείο διαθέτει συνολικά 25 δωμάτια.


Σε συνέντευξή του ο σπουδαίος αρχιτέκτονας στο Designboom, εξήγησε ότι δεν αισθάνθηκε ιδιαίτερα εμπνευσμένος όταν είδε το υπάρχον κτίριο και ότι το τετραώροφο ξενοδοχείο από οπλισμένο σκυρόδεμα «δεν θα ήταν πολύ ιδιαίτερο μέρος». Το αποτέλεσμα είναι ένας εκπληκτικός «Πράσινος Πύργος» που φέρνει το φυσικό τοπίο της περιοχής στο κέντρο της πόλης. Η πράσινη πλαγιά του λόφου τυλίγεται γύρω από το νέο όγκο, με ακόμη μικρότερους όγκους σαν σπίτια. Μια σκάλα ζιγκ-ζαγκ ανεβάζει τους επισκέπτες μέχρι την κορυφή του λόφου. Ξαφνικά, το περιβάλλον γύρω του αναζωογονείται, φαίνεται να ανθίζει και προσφέρει μια νέα αίσθηση ως κέντρο δραστηριότητας. Ο Fujimoto ακολούθησε με την αρχική του ιδέα να εξαλείψει πολλά από τα οριζόντια επίπεδα του ξενοδοχείου, δημιουργώντας τεράστια αίθρια. Αυτοί οι χώροι είναι ιδανικοί για την ενσωμάτωση πρασίνου, το οποίο έρχεται σε αντίθεση με τα συμπαγή, γεωμετρικά Μπρουταλιστική γραμμή του παλιού κτιρίου.







bottom of page